Poetst u mee op 4 mei?

4 mei 2021

We kunnen dit jaar niet gezamenlijk stil staan bij de slachtoffers die tijdens de oorlogen zijn gevallen. Om toch op een gepaste manier te herdenken willen wij u vragen om stil te staan bij een van de individuele slachtoffers die door het naziregime zijn gevallen, door een steentje te poetsen. In Enschede liggen inmiddels meer dan tweehonderd struikelsteentjes verspreid over meer dan honderd locaties. Elk steentje is geplaats voor een individueel slachtoffer van nazi vervolging en is geplaatst in het trottoir van het laatst vrijwillig gekozen adres van dit slachtoffer. Achter elk steentje gaat een verhaal schuil en is het daarom ook waard om op te vallen zodat de aandacht van de toevallige voorbijganger hier even op wordt gevestigd.

Poets mee op 4 mei 2021

Door de invloeden van het weer vallen veel van de steentjes niet meer echt op in het trottoir. We willen u daarom vragen om niet alleen even stil te staan bij een steentje bij u in de buurt, maar ook om dat steentje met een korte poetsbeurt weer goed zichtbaar te maken.

Hoe maakt u de steentjes schoon

De steentjes zelf zijn van messing, dus daarom zijn niet alle middelen geschikt. Wat goed werkt is het oppoetsen met een schuursponsje (niet te grof) en Brasso koperpoets (a 1,90 per flesje) te verkrijgen bij elke supermarkt. Even na wrijven met een doek en wat water.

Deel uw actie op social #ikpoetsmee

Als uw een (of meerdere) steentjes heeft gepoetst, dan horen wij dat graag. Wij vragen u een foto van het gepoetste steentje te plaatsen op social media (instagram, facebook, twitter, snapchat, ..) met de hashtag #ikpoetsmee

Een overzicht van de gelegde stenen

Het leggen van de steentjes

De stichting Levend Verleden Oost-Nederland is een non-profitorganisatie en is financieel geheel afhankelijk van donaties. Helpt u ons met uw donatie om de volgende steentjes te leggen?